Magnussen ersätter Alonso i premiärloppet 2015

McLaren ställer upp med samma förarduo som körde senaste år efter att stallet idag meddelade att Fernando Alonso efter rekommendationer av läkarna inte kör p.g.a. den skada han ådrog sig i samband med testerna i Barcelona 22. februari.

Fernando Alonso missar premiären i Melbourne.

Fernando Alonso missar premiären i Melbourne.

Det är en soppa med besk eftersmak som McLaren med ordförande Ron Dennis och stallchef Eric Boullier i spetsen kokat ihop. Ingen utomstående kan egentligen veta vad sanningen är. De två har talat i kors och t.o.m. emot sig själva. Direkt efter olyckan sades Alonso vara i skick, men tagits till undersökning som en försiktighetsåtgärd. Sen sades det att han fått en lindrig hjärnskakning och till slut kom det fram att han var medvetslös efter olyckan.

Enligt stallet var orsaken till olyckan en hård vindpust som gjorde att Alonso tappade kontrollen över bilen. Vilket för en lekman låter konstigt, och enligt kommentarer på olika forum också gör det för experter.*)

Hjärnskakning är självklart ingenting att leka med. Fastän Alonso inte visar några tecken på symptom vill man inte riskera hans hälsa som en till hjärnskakning inom en kort tid säkert skulle innebära. Men är det här den verkliga anledningen till att Alonso inte kör eller finns det någon annan?

*) Jag har ingen erfarenhet av något som kommer i närheten av en F1-bil, men kör till vardags buss. Där har vi en sidoyta på ca. 40 m² och det ska blåsa väldigt mycket för att man i 100 km/h (högsta tillåtna för buss) på torr asfalt ska känna att man håller på att tappa kontrollen. Vet inte hur stor yta en F1-bil räknas ha, men måste vara ganska obetydlig. Bara som en liten jämförelse.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s