Ferrari har knappat in mest på Mercedes

Tyska Auto Motor und Sport har fått tag i Mercedes beräkningar från testveckorna och enligt dem är Mercedes 0.8 sekunder snabbare än närmaste konkurrenterna.

Mercedes har räknat att Ferrari har gjort största framstegen sen senaste säsong. Ferrari, Red Bull och Williams ligger alla inom 1/10 sekund från varandra, och Mercedes ligger då 0.8 före den här trion. Senaste säsong låg Ferrari 1.9 sekunder efter Mercedes, men nu är skillnaden alltså över en sekund mindre. Mercedes differens till Lotus, Toro Rosso, Sauber och Force India är sen ganska stor.

Det här är ingen trevlig läsning för Manor Marussia, som finns med på den lista på deltagarstall som FIA publicerade i fredags. Manor Marussia kommer nämligen att köra med Ferraris kraftenheter från senaste säsong som alltså är betydligt långsammare än årets. Visserligen ligger hela skillnaden säkert inte bara på kraftenheten utan också i aerodynamiken och annat, men den har säkert en stor betydelse.

Idag avverkas den sista testdagen innan säsongstarten i Melbourne om exakt två veckor och då får vi se de verkliga styrkeförhållandena.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s