FIA vill ha kameror monterade i bilarna

Meningen med de här kamerorna är att underlätta utredningar i samband med olyckor likt den som Fernando Alonso var med om under testerna i Barcelona.

Om FIA får sin vilja igenom skulle bilarna utrustas med höghastighetskameror fr.o.m. säsongen 2016. Angående orsaken till Alonsos olycka har det spekulerats vilt, och det skulle man undvika om man hade bra videomaterial att utgå ifrån vid utredningen. Det enda i videoväg man har av Alonsos olycka är en lågupplöst videosekvens som man inte ser hela händelseförloppet i.

Stallen med stallcheferna i spetsen har redan några dagar innan Alonsos olycka gett sitt godkännande till kamerorna, och det slutliga beslutet torde fattas under World Motor Sport Councils nästa möte som troligen hålls 20. mars i Genève.

De här kamerorna ska vara i funktion vid alla evenemang och tester där fler än ett stall deltar. Och stallen ska göra sitt yttersta för att kamerorna också fungerar.

Testerna som körs innan säsongen arrangeras inte av FIA utan av stallen själva och därför brukar FIA inte heller utreda olyckor där. Men eftersom Alonso tillbringade tre dagar på sjukhus gjorde de ändå en utredning. Och det ligger ju också i alla stalls intressen att också mindre olyckor ges möjlighet att utredas på bästa sätt för att om möjligt förhindra att allvarligare olyckor sker i framtiden.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s