Manors räddare har trätt fram

Mannen som räddade Manor (ex-Marussia) från att definitivt gå omkull är Stephen Fitzpatrick, grundare av och VD för det brittiska energibolaget Ovo Energy.

Stephen Fitzpatrick ser till att Manor ännu kör F1.

Stephen Fitzpatrick ser till att Manor ännu kör F1.

Fitzpatrick har ändå satsat egna pengar i Manor, och bolaget Ovo Energy står helt utanför det här. Han har länge varit intresserad av Formula 1 och haft intresse av att involvera sig i sporten. Egentligen hade han tänkt sig en roll inom Formula E, den nya serien för helt elektriska bilar, men efter att situationen senaste höst blev som den blev för Marussia såg han sin chans att komma in där.

Fitzpatrick har gjort avtal med de största fordringsägarna Ferrari och McLaren för att försäkra sig om fortsatta leveranser. Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene sade förra veckan att man kommit överens med Manor om att leverera senaste säsongs kraftenheter åt dem säsongen 2015.

Manor trodde att de skulle få köra med senaste års bil den här säsongen, men det hade krävts att alla stall gått md på det. Men stallen var inte eniga och det betydde att Manor måste bygga en ny bil med specifikationerna för 2015. Enligt källor inom stallet ska bilen nu vara klar. Det är inte fråga om en i grunden ny skapelse, utan en modifiering av senaste säsongs bil. Även om det låter som ett litet projekt är det inte det. Nosen ska göras lägre och frampartiet göras om. Och eftersom redan små förändringar i designen kan ha stor inverkan på aerodynamiken är det ett stort jobb med tanken på den korta tiden som Manor haft till förfogande. Men nu ska det alltså vara gjort och det enda man har kvar är de obligatoriska krocktesterna som ska göras tisdag nästa vecka. Tid att misslyckas där finns inte. För redan tre dagar senare, på fredag, åker den officiella ”F1-karavanen” iväg från England till Australien.

Affärskedjan Sainsburys tidigare VD Justin King ryktades tidigare (också här på bloggen) backa upp stallet ekonomiskt. Det stämmer inte, men han kommer att ha en roll i stallet, men alltså inte som investerare.

Källa: BBC Sport

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s