Hinner Manor till Melbourne?

Manor F1 Team meddelade idag att britten Will Stevens är den ena av deras tävlingsförare säsongen 2015.

Frågan är när säsongen startar för Marussias och Stevens del. 6 mars kör ”karavanen” iväg mot Australien och då ska de vara med om de ska hinna. Bilen är rätt långt färdig, och personalen jobbar dygnet runt i deras fabrik i Dinnington för att få den klar inom utsatt tid.

Regerande GP2 mästaren Jolyon Palmer hade blivit tillfrågad om en plats i Manor, men tackade nej till förmån för en reservförarplats i Lotus. Självklart är hans mål att bli tävlingsförare i F1 liksom pappa Jonathan också var, men tyckte att tillvaron i Manor skulle vara för osäker och tyckte det var säkrare att få en fot in i serien genom Lotus.

Ser vi Manor i Melbourne lyfter jag på hatten för stallet. De har i så fall svarat för en bedrift utan like efter att ha tagit sig tillbaka efter att så gott som varit i konkurs. Dessutom har de tappat en stor del av personalen till andra stall. Men mycket står på spel; är man med i Melbourne får man de pengar som Marussias nionde plats senaste säsong berättigar till. Och som säkert betyder enormt för deras ekonomi.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s