Alonso fördes med helikopter till sjukhus

Molnen hopar sig för McLaren. Inte nog med att man haft problem under försäsongens tester, nu finns det oklarheter kring Fernando Alonsos hälsotillstånd.

Under förmiddagen av den sista dagen av testerna i Barcelona körde Alonso plötsligt och oprovocerat av banan i relativt låg hastighet, omkring 150 km/h. Han körde egentligen inte in i muren, utan bilen åkte längs muren och bilen stannade till slut utan att Alonso bromsat. Bilen klarade sig undan större skador, enligt stallet, men trots det satt Alonso ganska länge i bilen innan medicinsk personal flyttade honom från den.

Och det här ledde till spekulationer om att han svimmat och inte varit vid medvetande vid incidenten. Hans manager liksom också stallchef Eric Boullier dementerar ändå de här uppgifterna och hävdar att det var fråga om en ”normal utkörning”. Om det visar sig att Alonso har problem med hälsan är det ett stort bakslag för McLaren och naturligtvis ännu större för Alonso själv och hans fortsatta karriär eftersom hans förarlicens kan vara i fara.

Ett tekniskt fel på bilen kan väl inte heller uteslutas. Vad som sist och slutligen orsakade utkörningen får vi kanske aldrig veta, i synnerhet ifall Alonso var okej hela tiden och felet finns i bilen. Men förhoppningsvis klarnar orsaken till incidenten för McLaren.

Tillsvidare är det fråga om spekulationer, och enligt de officiella uppgifter som stallet gett ut är Alonso vid medvetande och mår bra. Han ska ändå vara ett dygn på sjukhus för observation.

 

Annonser

One comment on “Alonso fördes med helikopter till sjukhus

  1. Ping: Ny kamera ska testas under Singapores GP | Anders Formula1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s