Sauber avtäckte C34

Det är mycket nytt i Sauber, förutom den helt nya förarduon är stallets färgsättning på bilen helt ny.

Sauber har helt ändrat utseende.

Sauber har helt ändrat utseende i och med ny sponsor.

Att ha en blå-gul bil passar ju som handen i handsken med en svensk förare i stallet. Men färgerna har ingenting med Marcus Ericsson att göra, utan mera med brassen Felipe Nasr. Den blå-gula färgen kommer från huvudsponsorn Banco do Brasil som har just de färgerna.

Fast färgerna är egentligen  bisak. Det är andra saker man satsat på. Vid planeringen av C34:an har man fokuserat i huvudsak på tre delområden; prestanda i långsamma kurvor, viktreducering och stabilitet vid inbromsning.

Efter en misslyckad säsong 2014 då C33:an var den första Sauberbil som blivit helt utan poäng har man nu vänt blad och vill gå vidare. Marcus Ericsson säger att stallet nu är redo att kämpa i mitten av fältet där stallet förut hållit till. Han tror att han nu är i rätt omgivning för att gå framåt som förare. Också Felipe Nasr säger sig vara redo att axla ansvar för att Sauber ska ta poäng, även om han vet att det finns mycket att lära sig. Men i egenskap av Williams testförare senaste säsong var han på plats under varje tävling och fick också köra någon fredagsträning. Så han säger sig veta något om hur F1 fungerar.

Under testerna i Jerez som börjar på söndag kommer Sauber ännu att använda sig av vissa komponenter från C33, men de byts ut allt eftersom försäsongens tester framskrider.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s