Hamilton, Alonso & Bottas

Det är Mercedes rangordning över förare som man önskar sig till stallet.

Hamilton, Bottas & Alonso.

Hamilton, Bottas & Alonso.

På hösten började Lewis Hamilton och Mercedes förhandla om en fortsättning på kontraktet som löper ut efter säsongen 2015. Men man avbröt dom för att inte störa koncentrationen inför de sista och avgörande loppen under 2014. Hamilton är stallets första alternativ, men om man av någon anledning inte kan komma överens om kontraktet ser man Fernando Alonso som det bästa alternativet. Alonso har visserligen ett flerårigt kontrakt med McLaren-Honda, men man tror att det finns en klausul som ger honom rätt att lämna stallet om men inte kan ge honom en konkurrenskraftig bil.

Toto Wolff

Stallchef och manager Toto Wolff

Enligt Toto Wolff vill man fortsätta länge med de förare man har (Hamilton & Rosberg), men om det inte är möjligt är Alonso det bästa alternativet åtföljd av Valtteri Bottas. Trots att Alonso hade en sämre säsong 2014 och inte lyckats ge Ferrari ett enda mästerskap under sina år där ser Wolff honom som en av de absolut bästa förarna.
”Om han sätter sig i en bil som har möjlighet att bli sexa, tar han den till en tredje plats”, säger Wolff om spanjoren.

Och Wolff är ju förutom stallchef i Mercedes också Bottas manager, och vet vad finländaren går för. Inte alls omöjligt att Bottas kör för Mercedes inom en överskådlig framtid. Fast det beror ju förstås på Hamilton och Rosberg.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s