Marussia har stora skulder till bl.a. Ferrari och McLaren

Marussia F1 Team som gick omkull tidigare i år hade skulder på sammanlagt omkring 40 miljoner euro till 200 olika fordringsägare, varav Ferrari och McLaren hör till de största.

Marussia var tungt skuldsatt.

Marussia var tungt skuldsatt.

Marussia bytte inför vad som skulle bli stallets sista säsong från Cosworths till Ferraris motorer, och till italienarna har Marussia skulder på ca. 20 miljoner euro. Marussia hade ett samarbete med McLaren där man fick utnyttja McLarens tekniska kunnande, och från det har McLaren omkring 9 miljoner euro att få. Men både Ferrari och McLaren blir troligen utan de pengarna.

Också till Lloyds Development Capital som hör till Lloyds Bank har Marussia skulder på nära 17 miljoner euro, och LDC räknar med att kunna få tillbaka maximalt 2 miljoner.

En del pengar får Marussia in genom den auktion över lösöret som kommer att ordnas senare. Dessutom köpte Haas F1 Team Marussias faciliteter i Banbury nyligen som sitt europeiska högkvarter vid sidan av sitt egentliga högkvarter i Kannapolis i USA. Men pengarna som kommer in från försäljningen räcker säkert inte till att betala alla skulder.

Källa: The Telegraph

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s