Ett år sen Schumis olycka

I dag har det förflutit exakt ett år sen Michael Schumachers tragiska skidolycka i franska Meribel.

Ett år sen det ödesdigra skidolyckan.

Under de första månaderna fick vi en del information om hans hälsotillstånd, men sen våren har det varit rätt sparsamt med lägesuppdateringar. Vilket i och för sig är förståeligt. Schumi hade ju dragit sig tillbaka från tävlingsbanorna och offentligheten. Men vi är ju många som ändå har ett stort intresse av att veta hur han mår. Men som privatperson måste han ändå få bli behandlad som privatperson och inte behöva vara i blickfånget. För att inte tala om familjen.

Mycket har ändå ”läckt ut” om honom. Senast under veckoslutet påstod f.d. F1-föraren Philippe Streiff att hans vän inte kan tala och har problem med minnet, men minns frun och barnen och började gråta första gången han var medveten om att de fanns i samma rum. Uppgifterna grundar sig på uttalanden av professor Gerard Saillant, enligt Streiff. Schumis manager Sabine Kehm säger sig inte kunna bekräfta uppgifterna, för Streiff har enligt henne aldrig varit i kontakt med henne eller familjen Schumacher. Hon dementerar också påståendet att Streiff och Schumi skulle vara vänner. Också Saillant dementerar uppgifterna.

Så fortfarande gäller ”regeln” att bara de uppgifter som kommer från familjen Schumacher, läkarna som är i kontakt med Schumi eller Kehm kan räknas vara tillförlitliga.

Det har också spekulerats en del i själva olyckan. Enligt teorier skulle det inte vara själva stöten mot stenen som förorsakade de största skadorna, hjälmen hade klarat den. Men man tror att det är fastsättningen till stativet till hans hjälmkamera som orsakade största skadorna.

Schumi låg i koma fram till juni och i september flyttades han hem. Man har anpassat hemmet för att göra det lämpligt för den vård och rehabilitering som behövs. De åtgärder som vidtagits i hemmet får beröm av doktor Jean-Francois Payen som har skött Schumi ända sen olyckan. Ett team på ca. 15 personer sköter om honom.

Sabine Kehm sade igår att man behöver en lång tid för rehabiliteringen, men att det sakta går framåt. Ännu är det ändå omöjligt att säga hur pass bra Schumi kan tänkas bli. Payen talar om en tidsrymd på 1-3 år innan man kan säga hur pass återställd han kan bli.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s