Arrivabene anser att man håller F1 borta från fansen

Ferraris nya stallchef, Maurizio Arrivabene, är oroad över trenden med minskande intresse för Formula 1.

Bernie Ecclestone har länge motarbetat att F1 tar steget ut på internet. TV-rättigheterna är en så pass stor inkomstkälla för koncernen att man, och i synnerhet Ecclestone, inte vill eller vågar riskera den inkomstkällan. Men Arrivabene ser det här som gammalmodigt.

”Tävlingarnas dragningskraft är ett problem. Vi måste jobba på att bjuda folk på ett spektakel och en känsloupplevelse.”

”Vi måste ta Formula 1 närmare fansen, annars riskerar vi att tävla inför tomma läktare.”

”Vi måste utnyttja den unga generationens verktyg, alltså locka unga genom att skapa möjligheter för fansen att interagera med sportens stjärnor. Torsdagarna under GP-helgerna kunde man t.ex. utnyttja bättre.”

Vad Ecclestone, och kanske många andra inom sportens ledning, inte har förstått är att för folk under 20 år är gränsen mellan internet och det vi kallar ”riktiga världen” ytterst vag. För dem är det lika naturligt att hitta F1 på internet som det är för oss äldre att hitta F1 på TV, vilket Arrivabene verkar ha insett. Och jag tror liksom Arrivabene att F1 tappar de här om man strikt håller sig borta från internet. Men snart måste vi ju ha en ny generation inom ledningen, och då kanske läget förändras. Vi kan bara hoppas att det inte är för sent då.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s