Abu Dhabis GP – Dag 3

Nu börjar det dra ihop sig. Lördag och sista en timme långa fria träningen kl. 14-15 innan eftermiddagens tidskörning kl. 17.00. Kännetecknande för Abu Dhabis GP är att banan, liksom hela staden, mer eller mindre är byggd i en öken vilket betyder att sand från den Abu Dhabi GP dag3omkringliggande området blåser in på banan och gör att den är ganska hal i början av helgen. Trots att man säkert gör sitt yttersta för att få bort den otroligt fina sanden blir det kvar av den och sen när man börjar köra rensas den av däcken. Det syns i varvtiderna som förbättrades med ca. en sekund för varje session från första fri träningen t.o.m. tidskörningen.

För varje F1-session under helgen hade mera folk kommit till banan, och när tidskörningen började var läktarna redan nästan fyllda. Efter att jag sett F1 nästan fyra timmar var den största spänningen över att vara på läktaren över och det gick att koncentrera sig på just tidskörningen och inte allt runt omkring. Ingen rådde heller här rådde någon på Mercedes men de var ändå inte så överlägsna som många gånger förut i år. Och glädjande nog var ”vår” Valtteri Bottas tredje snabbast, bara knappt 0.2 sekunder från andra rutan. Kimi Räikkönen slog stallkamraten Fernando Alonso, vilket inte har hört till vanligheterna den här säsongen som har varit riktigt tung för Ferrari och speciellt Kimi. Riktigt roligt var det att se när man nu körde ”på riktigt”.

GP2 bärgningNu var det en liten paus och sen såg vi det första av två GP2-lopp under helgen. Det som skiljer GP2-förarna från kollegerna i F1 är de har mindre erfarenhet och gör lite mer dumdristiga omkörningsförsök om ibland lyckas bättre, ibland sämre. Ett mindre lyckat sådant ser man följden av på bilden här bredvid. Vilket är ganska naturligt för de här ”F1 wannabes” som vill visa att de kan och om möjligt stiga till kungsklassen så fort som möjligt.

Alla fyra kvällar ordnas konserter på Du Arena som ligger alldeles nära banan. På torsdag var det lokala förmågor (kanske kända för den lokala publiken) som vi skippade. På fredag uppträdde den holländska DJ’n Armin van Buuren, men inte heller det orkade vi lyssna på. Vi hade tänkt gå till lördagens konsert med Pharrel Williams, men efter GP2-loppet bestämde vi oss ändå att hitta en taxi och åka hem. Något som våra barn inte alls förstod, men det är väl en generationsfråga. 😉

Nu var allt klart utom höjdpunkten; avslutningsloppet för F1-säsongen 2014 och ”kröningen” av årets världsmästare, den första under det här årtiondet som inte heter Sebastian Vettel.

Fortsättning följer…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s