Ingen större frihet i utvecklingen av motorn

På tisdagen i Geneve beslöt man att hålla fast vid de ursprungliga bestämmelserna om motorutveckling.

Ferrari och Renault, som ligger långt efter Mercedes beträffande kraft, har länge försökt få igenom en ändring som skulle ge motortillverkarna större frihet när det gäller att utveckla motorn. Enligt vad man tidigare har bestämt får man ändra på 48% av årets motorer inför nästa säsong. I slutet av februari fryser man igen utvecklingen inför 2015. Ferrari och Renault tillsammans Renaults främsta kundstall Red Bull hade försökt få tid på sig åtminstone till sommaren att få utveckla sina motorer. Men av förståeliga skäl motsatte sig Mercedes det här. Det finns varierande uppgifter, men Mercedes ska ligga 40 – 80 hästkrafter före konkurrenterna vilket med all önskvärd tydlighet märktes under årets serie.

FIA ordföranden Jean Todt känner sympati för Ferrari och Renault, och tycker att det finns någon idé att frysa utvecklingen bara om motorerna är på ungefär samma nivå. Men Todt menar å andra sidan att man inte heller kan bestraffa Mercedes för att de gjort ett strålande jobb genom att riva upp redan gjorda bestämmelser.

Från Red Bulls håll har det kommit förslag om att standardisera energiåtervinningssystemet ERS och införa dubbelturbo i motorerna. Men det är ett förslag som FIA ordföranden inte tänder på utan förkastar helt det förslaget.

Källa: Iltasanomat.fi & MTV.fi

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s