Hamilton är världsmästare 2014

Trots att världsmästaren inte blev den av de två Mercedesförarna som jag hade hoppats på är det trots allt en värdig vinnare och jag måste erkänna att den bättre av de två sett till hela säsongen vann mästerskapet.

Hamilton är mästare 2014

Som finländare själv hoppades jag nog att den i Mercedes med finländskt pass hade fått stå högst upp, men så blev det alltså inte. Om Nico Rosberg hade vunnit hade Lewis Hamilton inte fått bli bättre än tredje för att ännu en Rosberg hade fått titulera sig mästare. Men genast i starten tog Hamilton täten med en näst intill perfekt start. Rosberg hängde visserligen bra med ända tills tekniska problem (har ännu i det här skedet inte hunnit ta reda på vilka) gjorde att Rosberg inte hade någon möjlighet att hänga med Hamilton. Rosberg tappade placering efter placering och med halva loppet kört i Abu Dhabi var också loppet kört för Rosberg.

Lewis Hamilton är nu dubbelmästare och måste senast nu räknas till de stora i sporten, också av andra än britterna.

Mera om Abu Dhabis GP och säsongen i stort kommer inom nästa vecka. Som en del av er säkert vet är jag som bäst på plats i Abu Dhabi och har begränsad till och möjligheter att uppdatera bloggen innan jag kommer hem.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s