McLaren-Honda testar kanske ännu den här månaden

Veckan efter Abu Dhabis GP testar stallen på samma bana, och McLaren har som mål att då testa Hondas motor för första gången.

McLaren-Honda testar kanske redan om drygt två veckor.

McLaren-Honda testar kanske redan om drygt två veckor.

Utvecklingen av motorn har gått bra, och förseningen på tre månader som det har talats om stämmer inte alls, säger stallchef Eric Boullier. McLaren har utvecklat två bilar parallellt, både den som används den här säsongen och dels en modifierad version av den samma som är anpassad efter Hondas kraftenhet. Av logistiska skäl har man tid på sig till nästa helg att bestämma huruvida man kör med Honda eller inte under testerna i Abu Dhabi.

Honda kan ha en fördel mot Ferrari och Renault under nästa säsong. Eftersom McLaren kör med Mercedes den här säsongen känner stallet säkert bra till hur tyskarnas motor fungerar och är uppbyggd. Det skulle storligen förvåna om Honda inte fått information därifrån och tagit efter lösningar och implementerat dom i sin egen. Dessutom får Honda utveckla motorn under sin första säsong, vilket troligen begränsas kraftigt för de andra motortillverkarna som redan haft sin debutsäsong med de nya V6:orna.

Lyckas Honda bra under 2015 och Ferrari och Renault fortfarande ligger efter Mercedes är det möjligt att det finns stall som söker sig till Honda ifall de öppnar upp för andra än McLaren till säsongen 2016.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s