Rosberg startar från ”pålen” i Brasilien

Det var en hård kamp mellan Mercedesförarna ända till slutsekunderna av tidskörningen i Brasiliens GP och till slut var Nico Rosberg snabbast.

Så Mercedes startar från första ledet och från andra startar Williamsduon liksom i USA, men nu i annan ordning med Felipe Massa i tredje rutan och Valtteri Bottas i fjärde. Efter Q2 var både Massa och Bottas före Hamilton men efter Q3 var ordningen återställd.

För Ferraris del har veckoslutet sett bra ut så det fanns väl förhoppningar om rätt framskjutna placeringar, men efter Q3 hittar vi de röda bilarna på för säsongen ganska bekanta positioner med Fernando Alonso i åttonde rutan och Kimi Räikkönen i tionde.

Också båda McLarens och Red Bulls bilar är i topp tio med Jenson Button och Kevin Magnussen som femte och sjunde, och Sebastian Vettel och Daniel Ricciardo som sjätte och nionde.

För Massa var det en känslosam eftermiddag att få köra inför hemmapubliken med en så konkurrenskraftig bil som Williams nu har.

Förarmästerskapet kan inte avgöras ännu i morgon, utan det avgörs först i avslutningen i Abu Dhabi. Även om Hamilton skulle vinna och Rosberg bli utan poäng är skillnaden 49 poäng, så med ombytta roller i Abu Dhabi vinner Rosberg mästerskapet med 1 poängs marginal tack vare dubbla poäng där.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s