F1NNMADE – finländsk F1 historia

I måndags, 3. november, utkom boken F1NNMADE som handlar om finländska förare, samarbetspartners och andra som verkat inom sporten.

Ett stycke finländsk F1 historia

Ett stycke finländsk F1 historia

Bl.a. Mika Häkkinen, Valtteri Bottas, Mikko Kozarowitzky, Jyrki Järvilehto, Mika Salo och Sir Frank Williams har gett intervjuer speciellt för den här boken. Där kommer fram saker som den stora allmänheten inte vetat om det som händer i kulisserna. Den officiella versionen angående Kimi Räikkönens debut i F1 är att det var Peter Sauber som upptäckte honom. Men så är det inte enligt boken. Salo körde för Sauber säsongen 2000, men ville bort därifrån för att gå till Toyota. Han kände då Räikkönen och föreslog för Peter Sauber att man skulle ta honom som ersättare för Salo. Men Sauber var helt emot det förslaget. Salo lade fram idén för stallets tekniska direktör Willy Rampf och VD Jost Capito. Tillsammans försökte de övertala Sauber. Men det räckte länge innan Räikkönen ens fick chansen att testa. Men det var alltså Salo som ”tog” Räikkönen till Sauber och Formula 1, inte Peter Sauber.
”Det är otroligt att Peter Sauber senare skröt med hur han hittade alla talanger. Han ville på inget vis ha Kimi till sitt stall”, säger Salo.

Boken som är på 250 sidor är skriven av Mauri Nurmi och innehåller inte tidigare utgivet bildmaterial och unika avslöjanden. Åtminstone ännu finns boken bara på finska och kan beställas från olika nätbokhandlar, bl.a. Adlibris. Och finns naturligtvis i bokhandlar i Finland.

Ett måste för alla finländska Formula 1 fantaster.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s