Hamilton drar ifrån i mästerskapet

Det var igen Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg som gjorde upp om segern i USAs GP, med den förstnämnde som segrare.

Hamilton har tagit full pott från de fem senaste loppen och är den mest troliga kandidaten till världsmästerskapet. Han är uppe i en ledning på 24 poäng, och har det psykologiska övertaget. Ännu kan Rosberg naturligtvis vinna, men om differensen är större än nu efter Brasiliens GP nästa helg räcker inte ens en seger i avslutningen i Abu Dhabi ifall Hamilton blir andra där.

I starten igår var det Rosberg som behöll sin ledning, men en bit in i loppet kunde Hamilton relativt enkelt köra förbi Rosberg och var efter det aldrig riktigt hotad.

Redan på första varvet fick vi se säkerhetsbilen på banan efter att Sergio Perez och Adrian Sutil kört ihop. Ingendera skadades, men det blev mycket bråte på banan som måste städas. På fjärde varvet startade loppet på nytt och efter det var det ite mycket dramatik. Förutom Perez och Sutil var det bara Nico Hülkenberg som tvingades bryta loppet på 16. varvet när motorn gav upp.

För Williams gick det inte helt enligt manuskriptet, i synnerhet inte för Valtteri Bottas. Han startade från tredje rutan bakom Rosberg på den renare sidan av banan, men fick trots det en rätt dålig start och såg sig omkörd av Felipe Massa som startade från fjärde rutan på den smutsigare sidan. Daniel Ricciardo som startade från femte rutan kom under loppets gång förbi de båda och var den som firade på podiet med Mercedesförarna.

Följande efter Bottas över mållinjen var Fernando Alonso, och en halv sekund efter honom Sebastian Vettel som startade loppet från depån efter att ha ådragit sig straff när han tagit i bruk säsongens sjätte kraftenhet när fem tillåts. Kevin Magnussen, Pastor Maldonado och Jean-Eric Vergne var de tre sista som knep poäng.

För Kimi Räikkönen är säsongen fortsättningsvis tung. Idag fick han ingen bättre utdelning än en 13. plats med bara Esteban Gutierrez och Daniil Kvyat bakom sig av de som kom i mål.

Caterham och Marussia deltog som bekant inte i USAs GP. Marcus Ericsson, som vi på lördag fick bekräftat att kör för Sauber nästa säsong, var ändå på plats i Austin, men som kommentator för Viasat Sport.

Cirkusen flyttar nu ner till Brasilien där fria träningen för Brasiliens GP börjar redan om fyra dygn.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s