Vems pokerface håller längre?

Det är ett annorlunda spel som pågår inom Ferrari. ”Alla” vet att Fernando Alonso inte kör för Ferrari nästa år, men varken han eller stallet vill offentliggöra att han lämnar stallet.

Alonso ut, Vettel in. Eller...?

Alonso ut, Vettel in. Eller…?

Alonso har kontrakt med Ferrari ännu 2015 och 2016, och hans advokater som studerat kontraktet noggrant är av den åsikten att Ferrari måste betala honom om han inte kör efter den här säsongen. Men eftersom Alonso vill lämna stallet anser Ferrari att de inte behöver betala. Och den part som först kommer ut med ett offentligt tillkännagivande är troligen den part som vinner den ”duellen”.

Tyska Bild har kommit med uppgifter om att Alonso kräver 50 miljoner euro av Ferrari för att man säger upp honom. Även om Ferrari kunde betala den här summan är det naturligtvis en stor summa också för dem. Och dessutom ligger det ju prestige i det. Om ingendera parten ger sig kan man t.o.m. gå till domstol med ärendet.

”Jag vet var jag kör nästa säsong”, sade Alonso till Auto Motor und Sport. Och enligt spekulationerna är det troligen McLaren-Honda som är Alonsos arbetsgivare nästa säsong. Men bekräftelsen till det här får vi tydligen vänta på ännu.

Situationen är smått besvärlig för Ferrari som nu har kontrakt med tre förare för nästa säsong när man skrev på med Sebastian Vettel för en tid sen.

Källa: Iltasanomat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s