Ericsson till Sauber

Idag har det blivit klart att ryktena angående Marcus Ericssons övergång till Sauber var sanna.

Marcus Ericsson kör för Sauber 2015

Marcus Ericsson kör för Sauber 2015

Ericsson kör ju som bekant inte den här helgen, men är på plats i Austin som TV-kommentator till Viasat Sport. Idag fick han en tidig julklapp i varma Texas när Sauber offentliggjorde kontraktet mellan Ericsson och Sauber. Ericsson har imponerat under säsongen på Saubers stallchef, Monisha Kaltenborn, trots att förutsättningarna under den här säsongen i Caterham inte var de bästa.

”Vi har lärt känna Marcus som en mycket motiverad förare. Han hade ingen lätt säsong som nykomling i Formula 1, men han höll sig lugn och gjorde förbättringar hela tiden, speciellt under de senaste loppen. Vi är övertygade om att kontraktet med Marcus kan ge hela stallet en fräsch impuls”, säger Kaltenborn.

”Sauber liter på mig inför 2015, och det gör mig stolt eftersom Sauber är känt som ett av de bästa stallen för unga förare att utvecklas. Det kommer att bli en stor utmaning. Jag kommer att göra mitt allra yttersta både i att utvecklas som förare och i utmaningen att föra Sauber tillbaka närmare toppen där man hör hemma”, säger Ericsson som säkert är lättad över att karriären fortsätter.

Saubers nuvarande förare är Adrian Sutil och Esteban Gutierrez, men åtminstone en av dem får alltså lämna stallet. Det ryktas om att stallets andra förare nästa säsong skulle vara Giedo van der Garde som den här säsongen fungerat som Saubers testförare. Men det är ännu bara spekulationer.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s