Gruppen som utreder Bianchis olycka är sammanställd

10 oktober i Sotji lovade FIA ordföranden Jean Todt sammansätta en utredningsgrupp för att syna Jules Bianchis olycka i Japans GP, och det är nu gjort.

Den tio man starka gruppen leds av Peter Wright som är ordförande för FIAs säkerhetskommission. Till gruppen hör också bl.a.  Ross Brawn, ex-stallchef för Mercedes F1, Brawn GP och teknisk direktör för Ferrari och Stefano Domenicali, ex-stallchef för Ferrari. Världsmästaren från 1972 & 1974, Emerson Fittipaldi hör också dit. En annan som också är känd för de flesta är ex-föraren Alexander Wurz som idag leder Grand Prix Drivers’ Association (GPDA), F1-förarnas intresseorganisation/fackförening. Nämnas kan också professor Gérard Saillant, neurokirurg som undersökte Michael Schumacher efter hans skidolycka för snart ett år sen och nu också Bianchi i Japan.

Gruppen kommer att noggrant undersöka olyckan och försöka få en inblick i vad som egentligen hände. Man kommer också att fundera ut ändringar med syfte att ytterligare förbättra säkerheten på banorna och rekommendera dessa för Todt. Gruppen inleder sitt jobb den här veckan och meningen är att de ska presentera ett resultat den 3. december i år under World Motor Sport Councils nästa möte i Doha, Qatar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s