Bottas tappade pole position i sista kurvan

Valtteri Bottas knep snabbaste tiderna i de två första sektorerna i sista försöket av tidskörningen, men sladdade i sista kurvan och fick nöja sig med tredje startrutan.

Tredje rutan är naturligtvis strålande, men känns ändå som en liten besvikelse med tanke på möjligheterna. Lewis Hamilton är nu den som startar från första rutan med Nico Rosberg i andra. Felipe Massa i den andra Willamsbilen hade stora problem med motorn som av allt att döma hade problem med bränsletrycket och han tog sig inte vidare från Q1 och får nöja sig med 18. plats.

Marcus Ericsson gjorde en fin tidskörning och var 17. snabbast. I Q1 var han bara 0.122 sekunder efter Romain Grosjean som kom vidare till Q2 som sista man.

Daniil Kvyat var i dag femte snabbast i sin Toro Rosso, och startar alltså i tredje ledet i sitt hemmalopp. Den andra Toro Rosson med Jean-Eric Vergne vid spakarna var 10. snabbast.

Regerande världsmästaren Sebastian Vettel stannade på en 11. plats. Dagen var inte heller annars så lyckad för Red Bull då Daniel Ricciardo inte steg högre än till sjunde. Båda stiger ändå en placering liksom Fernando Alonso (åttonde), Kimi Räikkönen (nionde) och Vergne eftersom Kevin Magnussen med sjätte snabbaste tiden får ett fem startrutors straff för byte av växellåda. Samma straff för samma orsak ges också till Nico Hülkenberg och Max Chilton. Hülkenbergs straff betyder att Ericsson startar från 16. rutan.

Ganska mycket står på spel i morgon beträffande tätstriden. Hamilton har ett 10 poängs försprång till Rosberg i tabellen, och kommer de i mål på de platser de startar är ledningen 17 poäng och Hamilton har då ett psykologiskt övertag. Allt är sen ändå möjligt eftersom dubbla poäng delas ut i avslutningen  Abu Dhabi.

Mercedes har ju redan för länge sen visat att inget annat stall har något med segern i konstruktörsmästerskapet i skaffa, och i morgon kan de också dra upp ett försprång som gör det matematiskt omöjligt för någon annan att komma förbi. Till det behövs 25 poäng.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s